like button

JUALAN MURAH 2016

Monday, December 10, 2012

Tukar Plan Digi Easy Prepaid kepada New Digi Easy Prepaid

17/11/2013
MAKLUMAN......
SAYA DAH TAK BERAPA NAK GUNA SANGAT DIGI EASY ATAU SENANG CAKAP TAK GUNA LANGSUNG DAH DIGI SEKARANG NIE..
SO SEBARANG PERTANYAAN SILA RUJUK DIGI CENTRE YE..

SEKIAN TERIMA KASIH:)

16/8/2013
~~~~~> mood rayer :)

ayuh kita lupakan kisah sedih pasal polisi yang dikenakan kepada pengguna DiGi Easy .
kepada pengguna Digi yang suka online memanjang jer.. wechat,whassap n so on..
sekarang macam-macam DiGi tawarkan kepada pengguna DiGi.
memang best!! hehe
PREPAID MOBILE INTERNET
saya da try~hehe..
saya ambil yang weekly RM7 ( pilih yang nie sebab digi antar msg. sy try jelah~)
** minggu tu duk wechat je ke je.. then stop sbb.. kat umah dah ada wifi cuma slow je..

so apa kata korang pon try la jugak ::)

PREPAID INTERNET > PREPAID MOBILE INTERNET

*Promotion is valid from 1 July – 30 September 2013 only

SELAMAT HARI RAYA SEMUA PENGGUNA DIGI :)
_________________________________________________

03/06/2013 :
aku update kat sini lah ye.. sebab carian kat google ramai yang rujuk sini.

ok.. aku BARU  je dapat mesej yang HOT AND FRESH daripada DiGi!!

" now you can check your Easy Prepaid's Free Buddyz usage & balance.
just dail *128*1*6*2# then followed by '1' "

>>> your free usage info for : 1 Voice 0 Back "
reply 1 : loading~~~
monthly free voice limit : (hh:mm:ss)
my balance : 33:09:30
-__________-

THANK YOU DiGi!!! UR THE BEST!!!
TUKAR EASY PREPAID "FREE" BUDDYZ TU KEPADA
HARDEST PREPAID "
VOICE LIMIT" BUDDYZ! 


DUK KATA FREE TAPI ADA LIMIT.. =__=

# SAYA MASIH SEORANG PENGGUNA DIGI EASY YANG MASIH SETIA SETAKAT NIE WALAUPUN ADA LIMIT.. SAYA AKAN CUBA TIDAK MELEBIHI LIMIT YANG DIBERIKAN..HAHA#

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
post nie tahun 2012 lagi (10/12/12)
Post ary nie ak nk crite pasal DiGi Easy Prepaid.

Dulu, masa mula2 plan Digi Easy diperkenalkan, plan nie dy bagi 
24jam panggilan percuma kepada 3 buddyz.. 
so, pengguna bleh call 24jam percuma kat mana2 buddyz y dy berkenan..

DiGi easy Prepaid

Lepas 2 dy ubah plak plan nie jadi 18jam,
pengguna hanya boleh menikmati panggilan start jam
12.00pagi smpai 6.00petang jerkk~ 

xde lg 24jam.. kesian kan…hmmm,  xkesah lah janji free… hahaha



pendapat ak y beli DiGi easy nie.ok jerk 18jam pown.. free jgk kan~
 klu xpuas ckp kul 6.00petang tu trus buat y RM1.50 dpt jugak ckp 24jam
(xkan nk gayut 24jam… xpasal2 bleh pekak tlinga tu nanti~)

ok~INI SEMUA KENANGAN~ anda blh skip ;P

Ak beli plan nie masa kat kampus, time tu ad promosi konon nya..

2pown kawan ak y tunjuk kat ak..
kalau x, mmg ak xthu pasal DiGi nie~ well, tenkiyu to her ;)  hahahhahaha..
Kata org,  xrugi pon klu beli kan..
jd, ak amek 2 ~ satu untuk ak~ satu lg untuk ::pakcik::~ hehe

nombor dekat2~ 01####2009 n 01####2010 

(ok kan~ nombor baek punya.haha)



ak beli RM## je kot.(ok! .xingt dah brape rege dy)…

tp rege standard punya digi~ korang teka lah sdri~

 n xsilap ak jgk, dalam tu dah ad topup 8 hengget…





 Mmg xbrapa nk rugi n memang xuntung sgt ~ ye r.. time free bleh r.. 
tp sekarang, nk gayut kul 12.00pg tu kompen2 ::pakcik:: tu dah tidow kan…
pg plak mmg xde masa .. ptg? Xxde masa jgk.. kalu ad masa pon ku8.30mlm ke ats.. adoiiii..kena wat RM1.50. Rugi jgk! ~ last2 lepas buat bukan nk cakap ponw~ hmmmm~
 k bye! Gaduh, xcakap seminggu! <<<

tapi ak nk jugak yang 24jam free tu!! Grrr!
Ak pergi kat pakcik google, habis semua bnda ak taip
“cara nak tukar plan digi lama ke plan baru”

“kos perkhidmatan kalau nak tukar plan digi”

“tukar plan digi baru kena pergi digi centre?”
Hahahhaa~ macam2 ak google
At last! Ak jumpa jugak cara2 nk tukar.. tp ak TAK ingt kt blog mana ak baca~
well~ tenkiyu tuu that unknown blog~ dapat jugak ak merasa rasa 24jam tu mcm mana
Hati rasa gumbira bila melihat kredit tidak ditolak!
wahai kredit~  jadi lah kau tabung kedua ak! miahahhahaa

NEW DIGI EASY PREPAID

ok! balik kpd topik asal….

So sekarang nie~ untuk plan terbaru, plan New DiGi Easy Prepaid nie 

dy menawarkan semula 24jam panggilan dan sms percuma 
sama seperti plan yang ditawarkan awal2 dulu y sebelum di ubah tu.
kepada pengguna macam ak yang terguna or terbeli 
Digi Easy Prepaid lama y percuma hnya18jam je nie 
(xkena dengan promosi ler niew~hahahha),
korang bleh tukar yang lama kepada New DiGi Easy Prepaid.
macam mana? Senang jerkkk~ xpayah pegi kat DiGi Centre..
 korang hanya perlu ad kredit RM5 keatas je
lepas tu korang tekan :
*128*1*4# then korang tukar plan tu.... tekan 1.New DiGi Easy Prepaid
nanti dy antar reply msj suh korang tgk sama ada call plan korang dah berubah ke belum…
n dy akan antar jgk msj
::WELCOME TO NEW DIGI EASY PREPAID. THIS CHANGE COST:RM5.00::
Maknanya~ call plan korang dah BERTUKAR KEPADA YANG BARU! Hohoo TAHNIAH!

tp sebelum korang call,
korang kena add semula no.tel buddy korang cam biasa...
ingat tu!! ;)

PS: kebanyakkan kapel beli dg easy sbb nk jimat…xpayah nk topup hari2 n xpayah risau topup habis sbb mmg xhabis~ korang kumpul je byk2.. nnti korang tgk topup tu bleh beli sebijik kereta~ kah5 :D

61 comments:

  1. Tapi free untk 2000mnt saja kn?? lpas tu x free da.. btl x ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai haryani... maaf lambat reply sbb ada problem bahagian komen nie..
      saya sendiri baru tahu hal nie lepas ada yang mesej tanya pasal nie semalam.. saya xde dapat mesej daripada digi or sapa2 pasal 2000minit..
      dan saya sendiri tak pasti sama ada digi sy nie skrg dah tukar ke 2000minit nie ke x.. xthu nk chek..
      sebab sy duk calling2 smpai lebam xde pon kena tolak kredit..
      .

      Delete
    2. saya dah kena.. alamak, mcmna ni? x boleh da nak borak panjang2 :(

      Delete
    3. aiyakk.. miss L camne nk chek benda 2000minit nie?

      Delete
  2. Skrg da tggl 2000 mnt kene tipu lg la kter gamaknyee

    ReplyDelete
  3. Yeay! Iam the ones of victim... Bile call cantre... Xdiangkat atau dilayan... Kita di tipu... Yeay!

    ReplyDelete
  4. Effective from 28 February 2013, DiGi will implement a maximum limit to Subscriber's free voice calls to Buddyz™. The monthly total free voice calls to Buddyz™ will be capped at 2000 minutes. Subsequent calls will be charged at RM0.05 per minute. SMS will be sent to Subscriber when their total free voice calls to Buddyz™ exceed 2000 minutes.


    The maximum free voice calls to Buddyz™ of 2000 minutes are applicable to Subscribers who subscribed to DiGi Easy Prepaid before 25 February 2011 and on or after 4 September 2012.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie dalam bahasa google trnslate :

      Mulai 28 Februari 2013, DiGi akan melaksanakan had maksimum untuk panggilan suara percuma Pelanggan kepada Buddyz ™. Jumlah suara percuma bulanan panggilan Buddyz ™ akan dihadkan pada 2000 minit. Panggilan berikutnya akan dikenakan pada RM0.05 seminit. SMS akan dihantar kepada Pelanggan apabila jumlah suara percuma mereka menyeru kepada Buddyz ™ melebihi 2000 minit.


      Suara percuma maksimum panggilan Buddyz ™ 2000 minit berkaitan dengan Pelanggan yang melanggan DiGi Prepaid Mudah sebelum 25 Februari 2011 dan pada atau selepas 4 September 2012.

      ** sumber : http://www.digi.com.my/prepaid/plan_easyprepaid.do
      cari kat bahagian buddyz clicks: Refer to Terms & Conditions for further information.

      Delete
  5. so..kalau betul r.

    **sesiapa yang daftar dalam tempoh 25 Februari 2011 hingga 4 September 2012 nie, BEBAS daripada dikenakan Free Call and SMS Fair Usage Policy tersebut = FREE xde kena apa2 caj..

    siapa yang daftar sebelum @ selepas tarikh kat atas akan dikenakan polisi nie = 2000minit jelah

    mohon pencerahan kalau ada jugak yang daftar dalam tempoh 25 Februari 2011 hingga 4 September 2012 masih juga dikenakan polisi nie...

    ps: saya calling2 sampai hangat telinga nie..
    sekian terima kasih~~ ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sya kena juga walaupun sya dh lma juga buddyz nie..tpi seblum sya reload 10 ringgit,sya sslalu reload 5 ringgit tidak ada perubahan tpi bila sya dh reload 10 ringgit tiba2 je msg ckp dh limit cdeh2..huhuhu

      Delete
    2. Sy tak pn...siap topap 30 lg..sy pkai tak lme pn...dekat2 3tahun la mcm tu...

      Delete
  6. sblum ni dftar 3/3/2011 tapi da kena tolak kredit bila kol~ start tolak malam tadi.. -_-

    ReplyDelete
    Replies
    1. aiyakk.. yeke anony...
      xbest r nk cakap lama2 camnie..
      xpasal2kena tolak kredit... aigooo
      (~~.)

      Delete
  7. kalu abis 2000min 2, bli no easy prepaid lain xleh ke.. dpt lg 2000min free.. no baru, baru rm16
    2000min = 33.3jam
    rm16 = 33.3jam..
    ok la 2 kn.. hehe..
    lgpon lps abis 2000min free 2 kn caj dia 0.05 je sminit.. kira murah la 2.. bkn nk ckp 24jam pon.. mcm la xde keje lain nk buat.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha! perghh.. siap buat kire2 lg~
      okie sume.. sila beli nombor digi easy len~
      w/p tak 24jam..
      mane lah tahu dalam satu hari duk borak2 xhengat donia..
      habis 45minit pastu sambung lagi 45minit (5-6 repeat)..kah4

      Delete
  8. terkena jugakk .. adoiii .... 2000 min dlm mase sblan ke hape ? next month dy renew blk ke akk ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. 2000minit sebulan.. lepas sebulan dy renew balik..
      so jangan la borak lama2...hehe ;)

      Delete
    2. berapa haribulan dia renew balik 2000 minit tu?...
      ikut bulan ke, ikut tarikh daftar new easy prepaid?...

      Delete
    3. berapa haribulan dia renew balik 2000 minit tu?...
      ikut bulan ke, ikut tarikh daftar new easy prepaid?...

      Delete
    4. hari ni 31 May. Sy tengah calling dengan boyfriend. tiba2, disconnect. terus sy dapat mesej dari DiGi "you have utilised the monthly free 2000 mins total Buddyz calls according to Fair Usage Policy. Your next call to Budyz will be charged 5sen/min" Maksudnya, sy boleh call dia esok kan?dengan free. Sebab esok kan dah masuk bulan baru - 1 Jun/

      Delete
    5. ratu milow try ler buat calling 1/6/2013..
      harap dy renew tepat2 masuk bulan baru ;) hehe

      Delete
  9. Sebulan 2000 minit? Betul eh? Okla camtu. Yg penting after sebulan dy renew balik. Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang kata dy akan renew balik.. harap suda~

      Delete
  10. 2000 minit satu bulan..so 1hari dpt free kol 1jam 6 minit je la kan kalau x silap.. x dpt dah gayut lama2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. begiu la gamat nye~
      so pandai2 lah jimat..
      guna 45minit sehari pon dah ok la kot~

      Delete
  11. Digi sy start dr tahun 2010, tapi sama juga kena tolak kredit. Tak aci ehh . Tapi digi yg bru guna start Jun 2012 kena cas 2000 minit gak ka tu ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum 25 feb 2011 memang dy kena kan polisi nie..

      cuma dalam lingkungan 25 feb 2011 hingga 4 sept 2012 je yang xdikenakan caj @ polisi nie..

      tapi ada si Anony komen kata kena caj. tp xthu lah..
      sy guna stkt nie xde lg kena caj..

      Delete
  12. Digi sy start tahun 2010. Tu yg 24jam free. Sama jugak kena tolak kredit. Yg 18jam free ne belum lagi ada apa2. Kena tolak juga ka kalau yang 18jam punya digi easy prepaid ne?

    ReplyDelete
  13. tak paham lahhh. Lepas dah habis 2000 minit tu dah takleh buat pape untuk dapat call free lagi ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikk ainie.. next month dy akan renew semula. so akan dapat balik free utk 2000minit sebulan..
      lepas dah habis minit 2000 tu.. dy akan caj berapa entah untuk seminit..

      Delete
    2. Blh buat super buddyz, sehari rm1. Leh col free sehari.

      Delete
  14. May i ask,New easy prepaid have use this service:"Super Long Life"
    Shortcut Key is *128*1*7*3#

    ReplyDelete
  15. May i ask,New easy prepaid have this services :"Super Long Life"??
    Shortcut Key: *128*1*7*3#

    ReplyDelete
    Replies
    1. tin shen : i don't know.. but when i key it, *128*1*7# it refer to talktime advance. :P

      >> try google n found this : super long life
      http://digiambassador.blogspot.com/2009/08/super-longlife.html


      Delete
  16. saya guba digi easy yg 18jam je... bru je terasa nk tuka ke plan digi easy yg baru ni.. dah baca2 kt sni, xjadi lah... thanks suma sbb dah ada post sal ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. stay je dgn 18jam.. huhu.. digi easy xde free 24jam...

      Delete
  17. hye cik siti farizah... :)
    sy baru nk beli digi easy prepaid nih.tp skrg dah xtaw nk beli yg mna 1..nk amek yg 18jam per day tuh, xdptlaa nk borak lama sbb sy abes keje kul 7pm..nk amek yg 2000min/month tuh, mcm xbest je sbb kena tggu renew next month plak..agak2, mna lg b'baloi eh?? minta pendapat.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye en/cik anonym..
      abes keje kul7 kan.. konfem anonym xguna sangat phone masa bekerja kan..
      guna yang 2000min/month.. rasanya xkan sampai limit kalau anonym kurangkan penggunaan panggilan.. :)

      sebab setelah sy dikena kan polisi nie, masih belum kena cas apa2 lagi (saya kurangkan penggunaan masa phone untuk calling/msg)

      Delete
  18. Hi..sy nk tnye digi easy bddy ni,internet shari rm 1 ke??rm 1 tu untk berapa byk mb bley gne?or rm 1 tu gne la smpai 24jam tanpa cas tambahan?satu lgi nk tnye.internet untuk sebulan de tk ye?berapa ringgit ye?sorry sbb trlalu byk tnye.hehe.sbb sy nk gne digi ni.tp nk tau gk untk internet dia cane.. :)

    ReplyDelete
  19. sy gne 'dg easy' dlu.. then sy tuka ke 'new dg easy' tahon lepas, tp sy ta dapat msj ppew yg mengatakan 2000 minit free tu.. pagi td sy kol someone ,then tetibe kredit saya kne tarik.. makna nya utk bln dpn dy akn renew blek ke? n btol ke akn di kena kn caj lps ni?

    urm sy ade tebace komen2 kat bawah ni, cik siti farizah na thu camne na check balance utk 2000 minit tu kn? sy rse sy thu.. tp check la dluw , sbb sy bru je belek2 dg ni..

    ** mula tekan *128# , pilih no 1 ( akaun saya ) , da masok pilih no 6 ( maklumat akaun ), pastu tekan no 2 ( free usage info ) , pastu tekan no 1 ( panggilan suara) .. dah siap.. dalam 2 dy akn tulez had pggilan bulanan , penggunaan semasa , n baki lgy berapa kte bleh gne .. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa sekarang digi ada had sms ? :'(

      Delete
  20. kenapa sekarang digi easy prepaid ni , ada had sms ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu lah..call pon dah ada limit sekarang
      itu lar yang duk heboh digi easy prepaid tak lagi free macam dulu..

      Delete
  21. MULA2 BLI TU...KENA TAIP AP ERK UTK JDIKN BUDDYS?

    ReplyDelete
    Replies
    1. digi easy : taip *128*1*8# tekan 88 .. pasu letak no digi kawan.. settle :)

      Delete
  22. aku bru smlm dpt mcm ni,,syok2 msj skali tgk krdt da kurang..aduhh..sblm ni ada dpt msj yg 2000 mnt 2,,tp xbc btl la,trus pdm msj 2..skg,msj2 5sen da pon..so,skg da tak free ke kak?mcmna nk wat rm1.50 2 ek?tlg la btau..hihih

    ReplyDelete
  23. Saya bulan ni baru dia start tolak 5sen, mcm tuttt. Then dia tak de bagi notification pape, tau tau credit khamis lepas rm20++ tinggal rm4.57 harini. Omggg, fed up gila man, saya beli pon masa mac 2012

    ReplyDelete
  24. Mcm mne nk wt yg rm1.50 tu erk

    ReplyDelete
  25. Sya dan suami tkr dr celcm ke digi easy prepaid ....talktime 33jam tu lama tau ... 2000 sms byk ... x abis pun ... kami hidup berjauhan jrg jumpa... rotate kol ... jimat sgt2 ... tq DG easy prepaid ... top rm30 sebln, mcm2 dpt ... internet 1gb, call 33jam & 2000 sms per month... network len mn ada mcm ni ... kalau semua nk free bangrap la syarikat telekomunikasi ni ... syukur dgn sikap keprihatinan DG ... 3 buddyz dh memadai .... tq sekali lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) yup.. bergantung atas penggunaan masing2... tp klu student y duk bercintan cintun mana nk top30 ..paling kurang pon rm5 sbb terpaksa top4 takut gaduh.. kih3.. hangus duit mkn diorang..hehe.. yup. tq DiGi Easy Preapaid sbb buat simkad mcm nie.. jimat... itulah.. bergantung atas diri masing2 cara mereka guna prepaid nie..

      Delete
  26. mara sma itu DG knpa dea tukar p 2000 minit ni . adehhh . 2000 minit mana ckup erkk tuk sebulan , lagi2 aq ni dah pkai dg easy prepaid pada 26-10-2011 knpe kena jgk 2000 minit tu !! ishh

    ReplyDelete
  27. knape erkk aq kena jgk 2000 minit walaupun sya tukar dg easy prepaid pada 26-10-2011

    ReplyDelete
  28. Help me.!sy bru je beli digi best:(bole ke tukar ke plan digi easy prepaid?

    ReplyDelete
  29. Pa dia on 1.30mnit dh telan 5 ringgit xdak bka pa lgi bru on mble data ja

    ReplyDelete
  30. Pa dia on 1.30mnit dh telan 5 ringgit xdak bka pa lgi bru on mble data ja

    ReplyDelete
  31. Help please.. Mcm mana nak tukar ke digi easy bese eh yg ptong rm1.50 sehari tu?

    ReplyDelete
  32. Help please.. Mcm mana nak tukar ke digi easy bese eh yg ptong rm1.50 sehari tu?

    ReplyDelete
  33. salam....sy pye digi.....dihadkan 1000 min & 1000 sms.kgunaan sterusnya akan dicaj 5sen per min/sms ......

    ReplyDelete
  34. digi kn tu... smua tu cra mw attract cust ja..bila da lma .smua yg d bg d tarik perlahan2... bkn shja digi easy malah digi campus yg kononnya free msg utk 11org jg tlh d mnsuhkan..tiada lg free... bkenaan dgn dg easy dlu free la..skg tiap hari kna bayar rm1.50 ... nasibla..klw d kmpul boleh da wt duit hntrn...

    ReplyDelete
  35. klau skrg da 1000 mnt je kn limit die...

    ReplyDelete
  36. Nak jimat gna ni..hanya berkongsi
    http://onexox-simkad-jimat.blogspot.com/
    http://simcards.onexox.im

    nice blog

    ReplyDelete

- anything :) -

weee! :)

poll 2.0

only u

Daisypath Anniversary tickers

~blogger walking n talking~