like button

JUALAN MURAH 2016

Monday, December 10, 2012

Tukar Plan Digi Easy Prepaid kepada New Digi Easy Prepaid

17/11/2013
MAKLUMAN......
SAYA DAH TAK BERAPA NAK GUNA SANGAT DIGI EASY ATAU SENANG CAKAP TAK GUNA LANGSUNG DAH DIGI SEKARANG NIE..
SO SEBARANG PERTANYAAN SILA RUJUK DIGI CENTRE YE..

SEKIAN TERIMA KASIH:)

16/8/2013
~~~~~> mood rayer :)

ayuh kita lupakan kisah sedih pasal polisi yang dikenakan kepada pengguna DiGi Easy .
kepada pengguna Digi yang suka online memanjang jer.. wechat,whassap n so on..
sekarang macam-macam DiGi tawarkan kepada pengguna DiGi.
memang best!! hehe
PREPAID MOBILE INTERNET
saya da try~hehe..
saya ambil yang weekly RM7 ( pilih yang nie sebab digi antar msg. sy try jelah~)
** minggu tu duk wechat je ke je.. then stop sbb.. kat umah dah ada wifi cuma slow je..

so apa kata korang pon try la jugak ::)

PREPAID INTERNET > PREPAID MOBILE INTERNET

*Promotion is valid from 1 July – 30 September 2013 only

SELAMAT HARI RAYA SEMUA PENGGUNA DIGI :)
_________________________________________________

03/06/2013 :
aku update kat sini lah ye.. sebab carian kat google ramai yang rujuk sini.

ok.. aku BARU  je dapat mesej yang HOT AND FRESH daripada DiGi!!

" now you can check your Easy Prepaid's Free Buddyz usage & balance.
just dail *128*1*6*2# then followed by '1' "

>>> your free usage info for : 1 Voice 0 Back "
reply 1 : loading~~~
monthly free voice limit : (hh:mm:ss)
my balance : 33:09:30
-__________-

THANK YOU DiGi!!! UR THE BEST!!!
TUKAR EASY PREPAID "FREE" BUDDYZ TU KEPADA
HARDEST PREPAID "
VOICE LIMIT" BUDDYZ! 


DUK KATA FREE TAPI ADA LIMIT.. =__=

# SAYA MASIH SEORANG PENGGUNA DIGI EASY YANG MASIH SETIA SETAKAT NIE WALAUPUN ADA LIMIT.. SAYA AKAN CUBA TIDAK MELEBIHI LIMIT YANG DIBERIKAN..HAHA#

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
post nie tahun 2012 lagi (10/12/12)
Post ary nie ak nk crite pasal DiGi Easy Prepaid.

Dulu, masa mula2 plan Digi Easy diperkenalkan, plan nie dy bagi 
24jam panggilan percuma kepada 3 buddyz.. 
so, pengguna bleh call 24jam percuma kat mana2 buddyz y dy berkenan..

DiGi easy Prepaid

Lepas 2 dy ubah plak plan nie jadi 18jam,
pengguna hanya boleh menikmati panggilan start jam
12.00pagi smpai 6.00petang jerkk~ 

xde lg 24jam.. kesian kan…hmmm,  xkesah lah janji free… hahaha



pendapat ak y beli DiGi easy nie.ok jerk 18jam pown.. free jgk kan~
 klu xpuas ckp kul 6.00petang tu trus buat y RM1.50 dpt jugak ckp 24jam
(xkan nk gayut 24jam… xpasal2 bleh pekak tlinga tu nanti~)

ok~INI SEMUA KENANGAN~ anda blh skip ;P

Ak beli plan nie masa kat kampus, time tu ad promosi konon nya..

2pown kawan ak y tunjuk kat ak..
kalau x, mmg ak xthu pasal DiGi nie~ well, tenkiyu to her ;)  hahahhahaha..
Kata org,  xrugi pon klu beli kan..
jd, ak amek 2 ~ satu untuk ak~ satu lg untuk ::pakcik::~ hehe

nombor dekat2~ 01####2009 n 01####2010 

(ok kan~ nombor baek punya.haha)



ak beli RM## je kot.(ok! .xingt dah brape rege dy)…

tp rege standard punya digi~ korang teka lah sdri~

 n xsilap ak jgk, dalam tu dah ad topup 8 hengget…





 Mmg xbrapa nk rugi n memang xuntung sgt ~ ye r.. time free bleh r.. 
tp sekarang, nk gayut kul 12.00pg tu kompen2 ::pakcik:: tu dah tidow kan…
pg plak mmg xde masa .. ptg? Xxde masa jgk.. kalu ad masa pon ku8.30mlm ke ats.. adoiiii..kena wat RM1.50. Rugi jgk! ~ last2 lepas buat bukan nk cakap ponw~ hmmmm~
 k bye! Gaduh, xcakap seminggu! <<<

tapi ak nk jugak yang 24jam free tu!! Grrr!
Ak pergi kat pakcik google, habis semua bnda ak taip
“cara nak tukar plan digi lama ke plan baru”

“kos perkhidmatan kalau nak tukar plan digi”

“tukar plan digi baru kena pergi digi centre?”
Hahahhaa~ macam2 ak google
At last! Ak jumpa jugak cara2 nk tukar.. tp ak TAK ingt kt blog mana ak baca~
well~ tenkiyu tuu that unknown blog~ dapat jugak ak merasa rasa 24jam tu mcm mana
Hati rasa gumbira bila melihat kredit tidak ditolak!
wahai kredit~  jadi lah kau tabung kedua ak! miahahhahaa

NEW DIGI EASY PREPAID

ok! balik kpd topik asal….

So sekarang nie~ untuk plan terbaru, plan New DiGi Easy Prepaid nie 

dy menawarkan semula 24jam panggilan dan sms percuma 
sama seperti plan yang ditawarkan awal2 dulu y sebelum di ubah tu.
kepada pengguna macam ak yang terguna or terbeli 
Digi Easy Prepaid lama y percuma hnya18jam je nie 
(xkena dengan promosi ler niew~hahahha),
korang bleh tukar yang lama kepada New DiGi Easy Prepaid.
macam mana? Senang jerkkk~ xpayah pegi kat DiGi Centre..
 korang hanya perlu ad kredit RM5 keatas je
lepas tu korang tekan :
*128*1*4# then korang tukar plan tu.... tekan 1.New DiGi Easy Prepaid
nanti dy antar reply msj suh korang tgk sama ada call plan korang dah berubah ke belum…
n dy akan antar jgk msj
::WELCOME TO NEW DIGI EASY PREPAID. THIS CHANGE COST:RM5.00::
Maknanya~ call plan korang dah BERTUKAR KEPADA YANG BARU! Hohoo TAHNIAH!

tp sebelum korang call,
korang kena add semula no.tel buddy korang cam biasa...
ingat tu!! ;)

PS: kebanyakkan kapel beli dg easy sbb nk jimat…xpayah nk topup hari2 n xpayah risau topup habis sbb mmg xhabis~ korang kumpul je byk2.. nnti korang tgk topup tu bleh beli sebijik kereta~ kah5 :D

Wednesday, November 28, 2012

sekali lagi!


sekali lg ak edit n design blik blog ak... hahahha!
duk tilik2 blog org len. tgk y nie cantik, y nie pon cantik jgk.
so terdetik kat hati n jiwa raga ak nk tukar jugak design.hehehe 


cantikkan?? heeeeee~

hmmm.. xkesah lh...asalkan dapat bca kn.. kih4

Sunday, October 21, 2012

KELANTAN JULANG PIALA MALAYSIA 2012

 http://www.currentlife2u.com/wp-content/uploads/2012/10/final-kelantan-vs-atm-piala-malaysia-20-oktober-2012.png

fes skali~
ak nk ucapkan tahniah kpd The Red Warriors~
perghhh~ 3-2 terrrr... ganahh r!!
memang menang bergaya ore kato...
lawan ATM plok, mmg bermakna r!!
TAHNIAH!TAHNIAH!TAHNIAH!!!
 
errr......
sekenly, sedih xdpt tgk live!! (T__T)
ak nk jgk tgk live punya!! ak xdpt pegi sbb kesihatan ak ni je..
nie kes ak kena serang dek ruam gatal tu r..
kalau tak, memang ak ada dalam stadium tu  r... hahhahahha
so, nak xnak, kena bg abg ak y sorang lg replace tmpt ak. (-____-)
::tiket bas da beli, tp tiket nk masuk tgk match xbeli lg~ huh?
tiket habis boh kt KB!!!
beratur punya r lama tp sold out!  adeiiii~
well~abg ak kata dy ad kawan kt sana..
so, dy tempah dgn kawan dy. nasib baik ad.
kira dapat masuk jugak la.

 http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSrzONMNsyqas9iCmI87I9TlrDTj0wWR-kFKBdRtUjauHTRyJFAfJApPJP_
ak jugak y duk hadap tv!!!
tp ak tgk dgn family ak la.. hehe


ps: ak harap ak dapat follow kak n abg ak len kali.. 
:: tu pon klu ad peluang Kelate masuk final utk msa hadapan::



Thursday, October 18, 2012

terapi : something wrong somewhere

sejak 2, 3 menjak nie,
ak rsa bdan ak nie mcm something wrong somewhere la.
ad je problem ..
pening, xde selera, latest sekali tibe2 je
badan ak naek bengkak merah mcm ruam n gatal2.
aduii...
nk p klinik pon rasa bnda nie xdelah serius sgt smpai nk jumpa doktor.



hmmm.. ad gk ak pikir,  
kena ulat bulu ke?
tp masa bila plak ak p maen dgn ulat? eeyuuwwww sorie~

alergik??? hohoho~ sorie to say la,
badan ak nie bleh dikatakan cap buaya ok..  
bab makan plak ak xde masalah alergik ap2. see.. ^__^

or adakah disebabkan ak wat terapi y xsepatutnya ak buat ni..? (-__-)

ad sesetengah org cakap la,
terapi nie bgus, baik untuk kesihatan luar dan dalam,
bukannya ak xpercaya, tp was-was.. hahhaa
mana lah thu kot2 ad kesan xelok nnti ke..
sekarang mungkin ok, tp kita xthu masa depan kan.

lagipun, ak xde ap2 masalah kesihatan...
so, kiranya, ak sihat la kan? hahhaha.  
tp ak try gk wat terapi nie sbb mesin nie ad kat umah ak,
xde kena p mana2 pusat terapi..
kesan?
kesannya boleh dilihat dalam masa 3hari sahaja..(macam iklan plak..haha)
badan ku jugak y merana..
n ak xdapat tdow sbb xtahan dgn kegatalan y melanda diri ak nie!
habis bengkak merah satu badan ak nie
 y paling teruk kt tangan & kaki.
dah mcm peta dah ak tengok..
.... 
..
....

terapi...
terapi medan elektrostatik.
benda nie xbahaya pon ,
cuma dy seimbangkan ap y xseimbang je kot..hahaha
yang xsakit akan sakit
sbb terapi nie dy nk keluarkan anasir2 jahat y sembunyi kat dalam bdn kita nie.
mmg luaran kita sihat, tp dalaman? kita sdri pon xthu kn..
    
terapi mcm nie kan byk syrkt sdn bhd keluarkan
so produk mana ak guna ak xleh kasi taw. haha!



melalui buku y dy bg masa beli mesin ni,


ak dengan tekunnya duk baca kesan2 y dy tulis,
ruam2 y ak kena nie mayb ad kaitan dgn low platelet count xpon skin allergy (=__=)
dan akan hilang beberapa ari kemudian.. (z_____Z) 
tapi ak xsure gk sebenarnya,
cuma ak arap ruam nie cepat hilang je..
memang xtahan..GATAL SANGAT!! >__<



Wednesday, October 17, 2012

can i keep this teddy & the ring at my finger?

 If I'm not able to make something reasonable that my love want, maybe
its better for us to just break up for sake of both of us"


16/10
tarikh yang paling perit pernah ak lalui.
namun, pedih masih terasa.
air mata mampu ku tahan dari mengalir,
dan mungkin ia akan mengalir kembali.


3 kata yang mampu mengeluarkan air mata ku
xsangka benda ni akan terjadi.
ak mengaku memang ak y salah,
dengan mudah aku menutur patah perkataan yang xsepatutnya keluar.
dan ak tahu hati lelaki mana yang mampu menahan perasaan ketika itu.
dari dulu lagi ak tahu kau kuat untuk menghadapinya, 
tak ku duga perasaan kau sudah tidak mampu menahannya lagi.

dengan hanya kata-kata yang kau tuturkan itu
kau telah hancurkan hati dan jiwa aku.





 17/10
hati tidak pernah menipu.
memang benar,
kau xmampu untuk melihat hati aku.
dan ak tahu,
hanya kejujuran yang mampu menguntai segala kesimpulan.
tapi ego masih menguasai hati.


can i keep this teddy & the ring at my finger?





pada saat ini, kau masih mampu memiliki perempuan ini,
tp kau xkan mampu memiliki jiwa yang pernah kau miliki dlu.

dendam? terpulang pada diri untuk menilainya.
so,
 If I'm not able to make something reasonable that my love want, maybe
its better for us to just break up for sake of both of us"

 


Tuesday, October 16, 2012

everybody's got a dark side


Do you love me?
Can you love mine?

tetibe je lagu nie mendayu-dayu kat telinga ak ...
lirik dy pon best..

 will you stay even if it hurts





nie lirik lgu dy


Kelly Clarkson : Dark Side 
 
There's a place that I know
 It's not pretty there and few have ever gone
If I show it to you now
Will it make you run away

Or will you stay

Even if it hurts
Even if I try to push you out
Will you return?
And remind me who I really am
Please remind me who I really am

Everybody's got a dark side

Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?

Like a diamond

From black dust
It's hard to know
What can become
If you give up
So don't give up on me
Please remind me who I really am

Everybody's got a dark side

Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?

Don't run away

Don't run away
Just tell me that you will stay
Promise me you will stay
Don't run away
Don't run away
Just promise me you will stay
Promise me you will stay

Will you love me? ohh


Everybody's got a dark side

Do you love me?
Can you love mine?
Nobody's a picture perfect
But we're worth it
You know that we're worth it
Will you love me?
Even with my dark side?

Don't run away

Don't run away

Don't run away

Promise you'll stay 


Sunday, October 14, 2012

Nuffnang?

sila lah join nuffnang... kompen korang akan happening pening~

sbnarnye, senang je nk setting nuffnang nie..
korang cuma ikut arahan dy je....
tp masalah korang nie... xnak ikut arahan  dy kan..
so, memang smpai bile2 pon korang xkan paham...
errr.. termasuk jugak dgn ak! hahhaha
memang tersangat2 la senang nye ~ ~ tapi,

Tuesday, August 28, 2012

antara mata, akal, hati dan iman ;)

Bertanya mata; Yang mana cantik..?
Menjawab akal; Yang mulus itu..

Meneka hati; Yang mana menarik..?
Bersuara iman; Yang soleh/solehah dah tentu..

Wednesday, August 15, 2012

BEWARE! RM5000

selamat pagi semua!!!
arghhhhh. tersangat la pagi bagi ku!!!

starting blog ak ary ni pasal private numberr... demmm!
camner erk nk buat private number??? hhaha

ceritanya bermula dalam kul 10pg td, ak dapat satu pnggilan mengatakan drinye daripada Celcom..



tempat: kamar tdo ak
keadaan ak time tu : TENGAH TIDO!
lokasi phone ak: atas meja study
mood: mengantok tahap &$^&$&


caller: selamat pagi encik, sy dari pihak celcom ingin bagitahu nombor simkad anda telah terpilih untuk cabutan bertuah sempena ulang tahun celcom

me:  aaa.. (ak tgh mamai lg)

caller: ok, sy ingin memaklumkan kepada encik adakah nombor encik 01*5031**1?

me: ye...

caller: nama saya BANGANG BENGONG (bukan nama sebenar) dari pihak Celcom Kuala Lumpur mengucapkan tahniah kepada encik dan keluarga encik sekeluarga kerana nombor simkad encik telah memenangi cabutan bertuah tempat ketiga bernilai RM5000 daripada pihak Celcom. tahniah ye encik.


weee! :)

poll 2.0

only u

Daisypath Anniversary tickers

~blogger walking n talking~